Oppervlaktebehandeling

Unieke sproeibeits cabine


Tech-M beschikt over een unieke sproeibeits cabine. Onze cabine heeft een diepte van 9000 mm, een breedte van 3500 mm en een hoogte van 4000 mm. Zo zijn we in staat grote constructies in één keer beitsen.


Waarom TECH-M

Oppervlaktebehandeling

Roestvrij staal beschikt over een chroomoxidehuid. Maar door bewerkingen te doen zoals laseren en lassen kan leiden tot een verarming of beschadiging van de chroomoxidehuid. Hierdoor is het materiaal niet meer beschermd en kan er corrosie optreden. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd zullen we hier in Tech-M een oppervlaktebehandeling uitvoeren.

Beitsen en passiveren

Dit is een chemisch proces dat we hier in Tech-M zullen uitvoeren om de oorspronkelijke chroomoxidelaag van het roestvrij staal te herstellen. Tech-M beschikt over een sproeibeits cabine van 9000 x 3500 mm en met een hoogte van 4000 mm. Hierdoor zijn we in staat om hele constructies en tanks in één stuk te beitsen. Hierdoor is het resultaat steeds perfect.

Werking

Beitsen zal ervoor zorgen dat een microscopisch dun laagje van het materiaal wordt verwijderd. Hierdoor zullen we de chroomarme zone terug bestand maken tegen mogelijk corrosie. Dit doen we door de stukken onder te dompelen in ons beitsbad. Stukken die te groot zijn gaan we handmatig insproeien met beitsmiddel.

Nadat dit proces voltooid is gaan we het beitsmiddel verwijderen door het af te spoelen met water. Hierdoor wordt de opgelost laag verwijderd en staat het materiaal weer open voor de reactie met zuurstof. Hierdoor kan de chroomoxidelaag terug aangroeien. Dit proces kan ca. 48 uur in beslagen nemen.

Contact our sales specialist

×

Please fill out the contact form in order to request more information about Marelec Food Technologies and its products and services, or when you would like someone to get in touch with you.

© TECH-M