RVS

Waarom RVS

Tech-M werk uitsluitend met roestvrij staal. Hierdoor kan ons roestvrij staal nooit in contact komen met andere staal soorten. Dit heeft als voordeel dat ons roestvrij staal puur blijft en er geen roestvorming kan optreden door andere staalsoorten. Omdat we maar met één soort werken kunnen we ons hierin volledig specialiseren. En hierdoor kunnen we garant staan dat al onze stukken tot in het detail zijn afgewerkt.

Ook de voeding-, chemie-, medische sector, … vereisen roestvrij staal. Dit komt door de strenge hygiëne en gezondheidseisen. Bacteriën kunnen zich moeilijk hechten aan roestvrij staal en hierdoor is deze staalsoort geschikt voor de sectoren waar er hoge eisen gesteld worden omtrent de gezondheid.

Soort legering

Op de markt zijn verschillende soorten RVS legeringen terug te vinden. Een verkeerde keuze kan ervoor zorgen dat er roestvorming optreed bij de toepassing en de levensduur van het stuk drastisch wordt verminderd. Kiest u voor een legering waarvan de eigenschappen te hoog zijn voor de toepassing zal de totaalprijs van het project een stuk hoger liggen. Hierdoor zult u betalen voor eigenschappen die u niet nodig heeft. Tech-M helpt hierin de beste keuze te maken voor jouw project. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij welke legering je het best gebruikt. Hieronder een kort overzicht van de verschillende legeringen.

 • RVS 304
  • Is de meest voorkomende RVS legering. Deze legering bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede weerstand tegen corrosie. Door deze verhouding is het materiaal goed vervormbaar en bruikbaar voor verschillende toepassingen zoals lassen en polijsten. Deze legering kan gebruikt worden voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Indien je deze legering wilt gebruiken voor een buitentoepassing is de voorwaarde dat het gebruikt wordt in een natuurlijke omgeving. Zodat het materiaal niet kan worden aangetast door zouten en zuren.
 • RVS 309
  • Deze legering heeft als eigenschap dat ze een hele hoge hittebestendigheid heeft. Hierdoor wordt zal deze legering vooral teruggevonden worden in Verwarmingselementen, warmtebehandelingsapparatuur, warmtewisselaars, ovenbekleding, pomponderdelen, …
 • RVS 310
  • Deze legering zal tegen nog hogere temperaturen bestand zijn dan de RVS 309 legering.
 • RVS 316
  • Bij deze legering is 2% molybdeen Hierdoor is deze legering beter bestand tegen chloriden en zuren. Deze legering zal dan voornamelijk gebruikt worden in omgevingen waar het materiaal blootgesteld wordt aan zouten en zuren. Denk hierbij aan laboratoria, gebouwen aan de kust, zwembaden,…
 • RVS 316TI
  • De legering bezit vrijwel dezelfde eigenschappen als RVS 316. Deze legering heeft een extra toevoeging van titaan. Hierdoor is deze legering beter bestand tegen interkristallijne corrosie. Dit treed op wanneer het materiaal langdurig wordt blootgesteld aan langdurige verhitting. Het carbon zorgt ervoor dat de interkristallijne corrosie minder wordt. Deze legering zal voornamelijk gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische, vezel-, papier- en textielindustrie.

© TECH-M